Hoe voelt BDSM?

BDSM is een spel met een “alsof” karakter en wordt ook echt “spelen” genoemd door BDSM-ers. Niemand is een echt slaaf of slavin of wordt echt mishandeld, net als bij kinderen niemand echt een cowboy of indiaan is. Kinderen binden elkaar wel soms vast in hun spel en vinden dat leuk.

Het gevoel van geslagen worden is o.a. vergelijkbaar met een volwassen vrouw die een tik op haar billen krijgt van een man. Feitelijk wordt er echt geslagen maar het geeft een sexy, erotiserend gevoel. De pijn van deze tik op de billen is binnen grenzen, wordt niet als mishandelend ervaren, hooguit als denigrerend.

De kern van BDSM is het beleven van diverse kicks door het uitvergroten van de machtsverschillen. Het lijkt op de kick van een achtbaan. Het is spannend en levert angst op maar juist omdat het onder controle is en goed afloopt geeft het zo’n kick.
Een ander kick voor de dominant is vergelijkbaar met het gevoel van succes zoals bij een doelpunt maken. Het verleggen van grenzen zoals in sport is een kick van een sub. Subspace is vergelijkbaar met de runners high tijdens een marathon.
Macht is vaak erotiserend. Het machtsverschil in de BDSM werkt secundair seksuele opwinding in de hand. De spanning in veiligheid maakt het een ervaring van intimiteit, ontspanning, ontlading etc.

Deze beschrijving is slechts een deel van de gevoelens die een spel kan oproepen. De werkelijkheid van individuele BDSM-ers is uiteraard diverser dan het bovenstaande.